Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főtér, jelenidő

Cikkek

"Találkozzunk többször!"

2012.12.22

 

Újpest azelőtt is, vagy talán mindig is, olyan város volt, ahol lakói, csak úgy, jártukban-keltükben összetalálkoztak. Egyszerű ember az egyszerűvel, híres a nem híressel, aki sokra vitte, azzal, aki nem vitte sokra, tehetséges a középszerűvel. Összetalálkoztak és olykor beszélgettek is. Mert ez itt Újpesten, az újpestiek között természetes volt.

 

A helyes megfejtés: POSTA!

2012.12.14

Mert van ott minden, ami elképzelhető, mert a Főpostás Postások úgy gondolják: ha már nem veszi eléggé igénybe a hagyományos szolgáltatást a polgár, mert mindent interneten intéz, akkor legalább vásároljon az anyja keservit,

 

Kovács Jocó ritmusai az Ifjúsági Házban

2012.12.05

Évtizedek óta egymást egészíti ki benne zene és képzőművészet! A zenészt ismerte az ország, meg kicsit Európa, a festészethez való „szerelmetes” kötődését pedig tárlatokon mutatta be itthon Újpesten, és az ország jó néhány városában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 1

Fölöttünk felújítanak

2012.12.03

Gazdát cserélt a felettünk lévő lakás. Ezt tudtuk meg, amikor a vevők, egy szimpatikus, fiatal házaspár, becsöngetett hozzánk/is. Közölték: ők lesznek az új lakók, de előbb teljesen fel kell újítani a lakást, mert nagyon elhanyagolt állapotban van. Előre elnézést kértek a munkálatokkal járó kellemetlenségekért. Mi mosolyogtunk, megértettük és előre elnéztük a jövő megpróbáltatásait.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 0

Köszönet, krumpliért

2012.11.26

...milyen ragyogó ötlet, hogy krumplit  – gyerekkorunkban még dúlt a nyelvészeti csata, hogy krumpli vagy burgonya –  osztott a város az idősebbjeinek. Hiszen a krumplit mindenki szereti, így, úgy , amúgy elkészítve. Tényleg hallotta valaki már élő embertől, hogy nem szereti a krumplit? Vagy burgonyát.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 0

Búcsú a hentesektől

2012.11.23

Megszűnik kerületünk – előtte városunk – kereskedelmi ikonja, az újpesti boltok jelképe, ami a Cyklop ház sarkán, közel 90 év alatt túlélt háborút, „felszabadulást”, államosítást, rendszerváltást, privatizálást, de ezek szerint nem éli túl az új kerületi vezetés térátrendező ambícióját.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 1

Babits megbocsátja

2010.07.21

Először is szép a szöveg, illik hozzá a könnyű kellemes dallam és csodát tesz, főleg ha egy hatalmas nézőtérnyi közönség énekli. Hanem én tudtam azt is, hogy a „szövegíró” Babits Mihály. Igen, Második ének című versének a befejező négy sora, igaz, hat sor az egész.    

...fel is dobbant bennem az öntudatos újpestiség... 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 1

Fülcédula

2010.06.09

...tudjátok már, mit fog hozni a nyuszi? (A vonalban csend, nem tudták.) Hát igazi nagypapát! Bejelentésemre a meglepetés öröme gördült végig csilingelő nevetésükben. Így készült az első „live” húsvéthétfő, verssel, locsolással és persze némi ajándékozással, piros tojások és puszik ellenében.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 1

Harminc év után

2010.05.29

  Aki itt él folyamatosan, 5-10-20 éve vagy régebben, születése óta, (ahogy élhettem volna én is, ha nem jön ez az emberöltőnyi szünet), talán nem így érzi, vagy ha érzi is nem gondol rá, hiszen Újpest észrevétlen, természetes része az életének. De nekem, harminc év „kihagyás” után még ünnep minden nap. Hetek múltán is…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Főtér, jelenidő | Hozzászólások: 2