Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyves könyv

Cikkek

Világjárók, ha találkoznak

2011.09.20

Ekkor jutott eszembe egy hajdani, napsütötte, májusi művészettörténet óra a Könyvesben, az egyik tanárlegendával dr. Fecske Andrással vagy, ahogy mi hívtuk a Fecske Bandival. A szokásos, csillogó-villogó, szépségekkel és szellemi fényességgel teli órának indult, aztán valami különös dráma lett belőle

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könyves könyv | Hozzászólások: 2

Párhuzamos tanulságok

2010.09.26

Népszerűek voltak az osztályban a dunakesziek. Szerettük eredetiségüket és amúgy is jó srácok voltak. Nem tettek senki ellen, nem „tűntek el” az iskola tömegében, de kitűnni sem akartak közülünk. Pedig….

Pedig Juhász és Kovács piszok jól fociztak! Nem olyan iskola szinten jól, hanem az igazi labdarúgás szintjén is nagyon jól!

 

Tanári természetrajz

2010.04.24

Az, hogy a Könyvesbe járt fel sem tűnt egyikünknek se, hiszen nekünk még távolinak és titokzatosnak tűnt a középiskola. Aztán a „villamosunkhoz” érkezett hozzászólások között,   F.Antal látogatónk mesél el nekünk egy frappáns iskolai sztorit Krumesz Gyuriról, amit természetesen felteszek az „utastérbe”, mert érdemes rá!

 

A tanuló felel

2010.01.18

a mai diákokat megfosztotta a sors attól, hogy felkészültségüket folyamatosan, kerek mondatokban igazolják és jöhet idő, amikor már SMS-ben is válaszolhatnak, képeiket mellékelten küldve, vagy nemes egyezrűséggel videó - felelnek és azt megosztják a tanerővel és ki tudja mi jön még?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könyves könyv | Hozzászólások: 1

Piacsek ráér

2010.01.10

Nem szerettük, de ellenszenves se volt a számunkra. Nem tartozott – mai, divatos kifejezéssel élve – a híres intézmény „sztártanárai” közé. Haragudni viszont csak azoknak volt okuk rá, akiket ébersége, dohányzás okán az igazgató színe elé juttatott, ellenőrző könyvükkel egyetemben.