Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legendák a legendákról

Menüpontok

Cikkek

Zsengellér & Zsengellér

2011.11.19

Ilyen legenda Zsengellér Gyula  az Újpesti fociban, válogatott történetében, a magyar labdarúgásban és Európa labdarúgásában. Örökké tartozni fogunk neki, az emlékének azzal a nyilvánossággal, amit megérdemelt volna. De legalább újra, meg újra próbáljuk meg csökkenteni ezt a tartozást!  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Legendák a legendákról | Hozzászólások: 6

Páratlan nyolcas

2010.01.02

...hogy az Izzó ifiben focizik egy fiú, aki állítólag ha megkapja a felezővonalnál a labdát, akkor végigcselezi az ellenfél egész védelmét, még azt is megvárja, hogy a kapus kifusson, őt is kicselezi és úgy rúgja a gólt. Azt mondta, hogy egyszer meg kellene nézni, mert a rendszeresen kijáró szurkolók szerint egy ilyen csodát látni kell. Úgy hívják: Göröcs János.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Legendák a legendákról | Hozzászólások: 1

Halassy Olivér, a legyőzhetetlen vesztes

2009.12.18

Örültem Tasnádi László barátom e-mailának, mert az Antal unoka, ezzel jelezte, hogy megérintette, megszólította őt a „tizesvillamos” szelleme, lehetősége, újpestisége és egy haláleset, egy temetés felidézte benne családjuk másik jelképének, másik legendájának alakját. Halassy Olivérről szólt a levél, aki fogyatékosként lett olimpiai és Európa bajnok egészségesek között.    

 

Antal hentes üzlete

2009.12.17

Az oldal egy képpel kezdődik. Saroküzlet portálja látható, az István út és Petőfi utca sarkán. A fotóról kideríthetetlen feliratokkal, illetve cégjelzéssel. Talán átrendezés közben, amikor tulajdonost, nevet, talán profilt is vált. Viszont, aki ránézve nem mondja azonnal, hogy ez „az Antal hentes”, annak vissza kell vonni az Újpestre szóló lakcímkártyáját. Még nem érdemelte ki.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Legendák a legendákról | Hozzászólások: 2

Visszavágó mérkőzés

2009.12.12

 A bajnoknak – a legenda szerint – egy döntő fontosságú mérkőzése előtt a csapat vezetői odasúgták: ha jót akar, meg ne próbálja legyőzni szovjet ellenfelét. Az összecsapás rövid ideig tartott, Csík Tibi kiütéses győzelmével ért véget az első menetben. Az eset nagy valószínűséggel a Budapesti Universiádén fordult elő.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Legendák a legendákról | Hozzászólások: 5

Szívhangok Szuszáért

2009.11.28

Szusza Ferenc, az Újpest egykori legendás csatára 2002 februárjában rosszul lett Hidegkúti Nándor búcsúztatásán A mentők kórházba szállították, ahol később állapota stabilizálódott. .