Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azóta

2010.07.23

Alpár PéternéKép   Gabriella,

A Tugsramos –történetem után, ahogy az portréból is derül, 1995-től  Jászberényben dolgoztam az Electrolux Lehel Kft-nél, mint controlling részlegvezető.   1997-ben elvégeztem Controlling Akadémiát is.

 

Azután – az interjú felvétele és a könyv megjelenését követően – a 2005-től fordulatok követték egymást az életemben  A munka területén éppúgy, mint a magánéletben, illetve a családban 

Jászberényben folyamatba tettem a nyugdíjazásomat, amikor előző főnököm megkeresett, hogy lenne e kedvem Nyíregyházán dolgozni az Elezkroluxnál, mert a controlling vezető felmondását tölti. ?

Nem volt könnyű dönteni, de döntöttem: a gyermekeim már nem éltek velem és a férjemet 2005-ben örökre elvesztettem, egyedül éltem.

Közben elindítottam  lakásom eladását is, amire három hónapom volt az új lakásba költözéssel együtt. Épp csak átköltöztem, a barátaim, gyerekeim segítségével, és már Nyíregyházán dolgoztam! Panzióban laktam, egy héten egyszer jöttem haza, hétvégére. Három hónapos szerződést kötöttünk, amiből egy év lett, s akkor is én döntöttem úgy, hogy legyen vége! Volt egy utam Nyíregyre, amikor elhatároztam: ha élve leérek, nem hosszabbítom meg a szerződésemet, pedig szerettem ott dolgozni. Így lett. Mindig hallgatok a megérzésemre. Nem hagytam őket cserben, az utódom betanult mellettem.

 

Itthon várt az új lakás, az új élet, unokáim, és a barátom, fiam induló vállalkozásának segítése, ami Nyíregyházáról elég nehéz volt.

 

Sok tennivaló hárult rám, még egy könyvelő programot is vettem, hogy tudjam a fiam Kft-jét adminisztrálni és ezért beiratkoztam a két napos mérlegképes továbbképzésre is.

 

Minden ment a mag útján és végre, sok munka után élhettem a hobbyjaimnak, olvashattam, naplót írhattam, el kezdtem foglalkozni a számmisztikával, amibe bele is szerelmesedtem, előadásokra jártam, könyvekből, internetről tanulgattam, de fizikailag is erősíteni akartam, újra jártam a Tungsramra hetente kétszer tekézni, kétszer kondizni. Jól éreztem magam, és régi vágyam volt, hogy megtanuljam a hastáncot.. Beiratkoztam, és hetente egyszer ott is jól éreztem magam. Járhattam az unokáimhoz játszani, élvezni mosolyukat, látni, ahogy cseperednek.

Már nyugisan berendezkedtem, amikor újra jött újra egy telefon: Palotai Tamás régi Tungsramos kollégám hívott, hogy kellene egy kis segítség, és rám gondoltak. Így indultam el újra Jászberénybe, a KÓD Kft-hez, ahol megint nagy kihívás elé állítottak. Kötöttünk egy három hónapos szerződést ez év januárjában, amit már másodszor hosszabbítottunk meg, most december 31-ig. Egy controlling rendszert kell kialakítanom, folyamatokat szabályozni stb. Újra napi kétszáz kilométer vezetés, és szintén nem nyolc órai munka.

 

Háát, AZÓTA ez történt!

 

 

 

 

 

Asztalos Béla, 

Ádám János,

 

 

Balázs István,

 

 

 

Kép Sajnos, utolsó „aktív” munkahelyem a Lighttech csak „futó kaland” lett az életemben, bár a könyv interjújakor még nem így gondoltam. Különböző egészséggel kapcsolatos problémáim miatt 2006 januárban nyugdíjba vonultam. Az egyik orvosom megjegyezte: „csak nem leállni, nem leállni!” és én szót fogadtam. 2005 év végén  indítottam BETTER WAY Bt. néven vállalkozásomat, mely elsősorban ipari, főleg autóipari minőségirányítási rendszerek fejlesztésével, mérnöki tanácsadással foglakozik. Megpróbálok még valamit itt hagyni a földön abból amit 40 évig megtanultam és műveltem, természetesen a nyugdíjam mellett segítség a tanácsadásból származó bevétel is. Sajnos az autóipar recessziója engem is kellemetlenül érintett, de fő partnereim a Knorr-Bremse, a Bosch Rexroth rendszeresen, de 2009-ben a Samsung is megtiszteltek megbízásaikkal.

Családomban javult a nemek aránya. A könyv 2004 es lezárásakor 2 gyermekem még csak 4 lányunokával örvendeztetett meg, azóta 2006-ban  2 fiú,  -majd 2008-ban még egy-  4:3-ra javította az arányt! És egy nagypapa 7 unokával csak büszke lehet, ha látja a mosolyt az arcokon könnyen beindul a palacsinta-sütés, és 100 db-ig nincs is megállás!

 

Balogh Béla,

Barla Endre,

Barlai Gyula,

 

 

 Baumgarten Elemér,

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004.december 9-én elhunyt

 

 

Csákó József,

Darvas György,

 

 

 Dienes Béla,

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005. január 21-én elhunyt  

 

 

Falus Gabriella,

Farkas Mihály, 

 

 

Fericsán Tibor,

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008. december 14-én elhunyt

 

 

Fodor Tibor,

Gábor András,

 

 

Halm Ottó, 

 

 Kép

 

 

A riport, azaz a könyv lezárása óta az alábbi említésre érdemes dolgok történtek velem:

Három éve végleg nyugdíjba mentem.

Van egy öt éves aranyos, immár második unokám,Vanda.

Régi jó szokásunk szerint öt év után ismét lakást cseréltünk,

de maradtunk Fehérváron.

 

 

 

A nyarakat a Balatonnál lévő kis nyaralónkban

töltjük, kertészkedéssel, pihenéssel vitorlázással stb.

 

 

 

 

Gyakran találkozok régi kosaras barátokkal, és időnkint volt

kollégákkal is.

 

Harsányi Sándorné Kati, 

 

 

Horváth József,

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2005. decemberében elhunyt.

 

 

 Horváth Pál,

Jermendy Károly,

Jurisits János,

Kanyó Ervin,

Katona Pál,

Littomericzky Fererenc,

 

 

Dr. Martin György,

A Tungsram Arcélek című kötet megjelenése óta vállalkozási tevékenységem megszűntettem, miután a vízilabda élet valamennyi jelentős szervezetébe beválasztottak, ami időigényes és rengeteg utazást igénylő feladat.

Kép

 

A kötet utolsó megjegyzése a magyar vízilabda válogatott Athéni Olimpiai Bajnokságára vonatkozott. Azóta ismét nyertünk egy Olimpiát Pekingben, és ezzel az én Vízilabda Szövetség elnöki pozícióm alatt három egymást követő Olimpián lett a magyar férfi válogatott aranyérmes.

 

 

 

 Sportvezetői tevékenységem változatlan.

 

Mészáros Sándor,

Németh József,

 

 

Neugebauer Jenő,

2009. július 16-án elhunyt.

 

Kép

 

Pettrikovich Tamás,

2009. szeptember 24-én elhunyt

 

 

Pongrác Lajos,

 

 

 

Kép 2005 végén, ötvenévi házasság után, aranylakodalmunk napjának hajnalán elment és egyedül hagyott a feleségem. Két „idősecske” lányom időnként rámnéz, de önállóak. Unoka nincs.

 

2007 közepéig még szerződéssel dolgoztam a GE-nek senior designer-ként a Gépgyárban, de ekkor minden nyugdíjasnak megköszönték…, nekem is. Ezután még egy darabig rámtelefonáltak, véleményt kérve erre-arra, majd azóta az sincs.

 

Élem a magányos nyugdíjasok életét, főzök, mosok, takarítok, stb. Szerencsém, hogy van még könyv, amit el kell olvasni, van még zene, amiben el lehet merülni, van számítógép, ami szórakoztat, vannak barátaim, akikkel marháskodhatok, de legfőképpen: van egy kiskutyám, aki partnerem a fentiekben.

 

A nyugdíjamból természetesen nem jövök ki, lassacskán fölélem azt a megtakarítást, amit különmunkás nyugdíjasként kerestem. (A felélés ütemét és így a végét elég nehéz kiszámolni…)

 

P.Szabó Gábor,

Életem egyre inkább a családról és a barátokról szól. Kép

Feleségemmel egy Váci út közeli kertes sorházban élünk. Lányaik, Beáta és Andrea, a közelünkben laknak, ezért hetente többször is találkozunk.

Bea 2008. októberében ajándékozott meg bennünket az első unokánkkal, Zalánnal. Ő hetente 1-2 napot nálunk van, ilyenkor teljes figyelmünket neki szenteljük.

A hét fénypontja a szombat, amikor az egész család együtt van.

Gyerekkori barátaimmal, közöttük a „tizesvillamos” szerzőjével, havonta gombfoci csatákkal idézzük fel a régi szép időket.

 

1993 óta hetente, kéthetente vacsoracsaták keretében találkozunk néhány régi Tungsramos barátunkkal.  Deni kutyánk 16 éves. Sajnos már nem lát és nem hall, de a szeretetét ugyanúgy kifejezi  irántunk, mint ifjú korában.

 

 

Kép

  

Sugár György,

Sztanó Tamás,

 

 

Tarnai Dezső,

2010 júliusában továbbra is a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. HR és tudásmenedzsere vagyok. Kép

 

 

Több szakmai fórum, egyesület munkájában veszek részt.

 

Többek közt az Országos Humánpolitikai Egyesület elnökségében és a

Magyar Gépjárműgyártók Szövetsége Munkaügyi bizottságában.

 

 

Unokáim száma, Máté januári megszülésével 4 –re nőtt..

 

 

 

 

 

 

 

 

Családomra büszke vagyok. Munkahelyem is rendben van, kiválóan menedzselte válságot és szépen fejlődik

 

 

 

 

 

 

Teke László,

Teravagimov Pál,

Till István,

 Kép Az eltelt öt év, éppen tegnap indult !  Ennek ellenére egészséges, aranyos unokákkal bővült a család, akik sajnos velünk együtt, öt évvel idősebbek is lettek. A velük töltött órák jelentették és ma is jelentik nekem az esetenként igen zavaros hétköznapok sűrűjében a  felszabadult örömet, még akkor is, amikor bosszantanak.

A nagy család  felnőtt tagjai pedig továbbra is elviselik azon tevékenységemet, amelyet nyugdíjba menetelem után, ma is, nap mint nap főtitkárként, szervezett keretek között a  Sportegyesületek Országos és Budapesti Szövetségében folytatok annak érdekében, hogy az évtizedek óta, és ma is rendezetlen körülmények között vegetáló sportegyesületek működésének segítése, érdekvédelme hatékony legyen. (... de azért néha a klinikai látogatásokra, a pecázásra és a barátokkal való kapcsolattartásra  is időt kell „elkülöníteni”)

 

Kép

 

 

A fotó nyáron készült, "Családi kör"-ben, bízom benne, hogy érzékelteti együttléteink hangulatát.  

 

Remélem, hogy a következő öt évről is be tudok majd számolni.

 

Tordai István,

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2006. március 4-én elhunyt 

 

 Vaszily György, 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009.január 4-én elhunyt

 

 

Vámbéri Lőrinc. 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005 november 28-án elhunyt. 

 

Vígh Károly

Kép

 2011.január 20-án elhunyt. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Order Direct Legally Levaquin Website Saturday Delivery Overseas KelAger

(KelAger, 2019.10.08 09:24)

Levitra Achat Indian Pharmacy Clomid Pharmacy World Periactin <a href=http://ac-hut.com>cialis</a> Xenical Andorre

1910 Colodin Close, Vancouver, CANADA, V3C 6K6

(Ferenczy Miklós, 2011.09.25 03:36)

Kedves Gabriella,

Ferenczy Miklós vagyok, 23 éve a kanadai Vancouver városban élek.
1977 től 1988 ig Tungsramos voltam, én voltam az igazgatója a NIPPON TUNGSRAM cégnek 6 évig Tokioban.
Szeretnék Önnel kapcsolatba lépni, mert azt hiszem olyan információ áll rendelkezésemre ami a TUNGSRAM erőfeszitést jobban történelmileg hasznossá tenné.
Kérem adja meg a direkt email cimét....................
Az enyém: ferenczy@telus.net
Tel: +1-604-629-6630