Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellem és tudás

2009.12.13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készült egy könyv 2004-2005 ben a hajdani Tungsram, az Egyesült Izzó  legismertebb vezetőiről, akik részesei, motiválói  voltak a gyáróriás  sikereinek, szakmai tudásukkal  és személyes hatásukkal  hozzájárultak ahhoz, hogy a Tungsram olyan legyen, mint egy óriási család.

Ebben a menűpontban azokat a portrékat teszem közzé, amelyeket én írtam, illetve amelyek az általam folytatott beszélgetések alapján, a szerkesztő bizottság tagjainak közreműködésével nyerték el a könyvben közzétett formájukat. Ehhez az online publikációhoz kikértem természetesen a minden főszereplő hozzájárulását. Kivéve azokét, akik már eltávoztak a Tungsramosok végtelen társaságából, de az emlékezésből nem.

 Itt ragadom meg egyúttal az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik segítették az emlékező és személyiségidéző beszélgetések létrejöttét. Szervezéssel, egyeztetésekkel, a feltételek megteremtésével. Külön köszönöm az általam tisztelt és nagyrabecsült Falus Gabriellának a bíztatását, aki azt mondta nekem még a munka kezdetén, hogy "ezeket a portrékat fel kellene tenni az Internetre"!

Gabriella kedves, feltettem.     

A kézíratok szerkesztése 2005.április 15 - én zárult.

(Azok nevét, akik már nincsenek közöttünk cursive, azaz dőlt betű használatával  jelzem a névmutatóban. ) 

     

Réti János  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

v-jozsefne@freemail.hu

(Varga Józsefné, 2010.01.24 20:14)

20 évig én is Izzós voltam, de betegségem miatt sajnos rokkantsági nyugdíjba kerültem. Örömmel olvastam az Újpesti Naplóban az új honlapról. Gratulálok az ötlethez. Jó egy kicsit nosztalgiázni, régi arcokat, emlékeket feleleveníteni. Kívánom, hogy a honlap további tartalommal és fényképekkel gyarapodjon. Remélem, hogy egyre több emlék kerül elő a régi szép időkről. Jó lenne még valahol reklámozni az oldalt, hogy minél többen tudjanak róla és így talán több anyag gyűlne össze.

De egy pici észrevételt is szeretnék írni. Vaszily Györgynél el van írva a halálozás dátuma, szerintem: 2009.
Még valami: Meg szeretném kérdezni, hogy a 2004-2005-ben a TUNGSRAM vezetőiről készült könyv hol szerezhető be?

További sikereket kívánok: Varga Józsefné